Alfa Romeo Giulia GTA

Alfa Romeo haalt de legendarische GTA badge terug van stal. En het is meer dan wat marketing: 540 pk, 100 kg minder gewicht tegenover de Giulia QV, een Akrapovic uitlaat en input van de ingenieurs uit het Alfa Romeo F1 team.

De GTA heeft vele carbon onderdelen om de ‘Alleggerita’ in de naam ook waar te maken. Zo zijn de motorkap, dak en voorbumper uit het lichtgewicht materiaal gemaakt. Alfa gebruik ook aluminium voor de deuren en ook de Akrapovic uitlaat bestaat uit lichtgewicht titanium.

Voor de hardcore fans is er ook nog een Giulia GTAm. Deze heeft een rolkooi in de plaats van de achterbank en carbon kuipzetels met een zespuntsharnas. Daarnaast zijn de ramen ook uit Lexan gemaakt , krijg je er de enorme voorsplitter bij en de al even enorme achterspoiler in carbon.

Door aangepaste software leveren beiden modellen 540 pk, ofte 30 meer dan de Quadrifoglio. Met launch control gaat de auto in 3,6 seconden van 0 naar 100 wat een indrukwekkende prestatie is.

De GTA heeft ook voor -en achteraan een 50mm breder spoor met een volledig aangepaste ophanging. Daarnaast hebben de engineers van Sauber Engineering (het Alfa F1 team) ook de nodige aanpassingen gedaan aan de aerodynamica.

Er worden 500 exemplaren gebouwd maar een prijs is nog niet bekend. Het is in elk geval een mooie manier om de 110de verjaardag van het merk te vieren!