Alpine is terug!

Renault toonde eerder al de Alpine Celebration Concept en nu is het tijd voor de volgende stap in het verhaal: de Alpine Vision ‘show car’. Aan de voet van de Franse alpen – waar heel wat Alpine historiek is geschreven in de Rally de Monte Carlo – gaf de Renault groep een realistische kijk op de wagen waarmee zeĀ ondermeer de Alfa Romeo 4C en Porsche Cayman wil aanvallen.

De inspiratie werd duidelijk gehaald bij de Renault Alpine A110 die in de jaren ’60 & ’70 de absolute topper was binnen het sportwagengamma van de Fransen. Tegelijkertijd heeft het geheel een moderne indruk waarbij Renault vermeld dat er zo’n 80% van dit prototype ook effectief in productie zal gaan. Wat precies, en met welke motors, wilden ze nog niet zeggen maar het ondertussen wel duidelijk dat het om een tweezitter gaat, met de motor en aandrijving achteraan. Daarnaast zal de focus ook liggen op een laag gewicht en elegant design – zonder echt spartaans te willen zijn zoals een Lotus of Alfa 4C.

De ambities liggen in elk geval hoog, want Alpine verwacht elk jaar zo’n 200 000 wagens te verkopen, waarvan 40% in Noord-Amerika. Het uiteindelijke productiemodel zal hoogstwaarschijnlijk worden voorgesteld op het autosalon van Parijs eind 2016, met de start van de verkoop begin 2017.