BMW M4 DTM Champion Edition

4 punten. Dat is het verschil tussen BMW-piloot Wittmann en Audi-piloot Edoardo Mortara op het eind van het huidige DTM kampioenschap. Om maar te zeggen dat BMW slechts heel nipt het kampioenschap gewonnen heeft. Maar dat is volgens BMW geen reden om minder te feesten. Naar goede gewoonte lanceert het merk uit München een nieuwe limited edition van hun M4.

In 2014 kregen we reeds een feestelijke editie te zien van de M4, naar aanleiding van de 1e titel van Whitmann in de DTM. Toen bleef het bij een vrij gewone M4, met een ietwat uitdagende striping.

Gisteren deed Wittmann de stunt nog eens over, en dus werd het opnieuw tijd voor een op 200 stuks gelimiteerde M4. Deze maal valt er immers serieus wat leuker nieuws te vermelden: Deze Championship edition heeft erg veel mee van de M4 GTS!
Deze speciale M4 krijgt er zomaar eventjes 69 pk bij, wat het totaal op  500 stuks brengt! Deze krachtpatser krijgt ook het waterinjectiesysteem van de M4 GTS mee. Daarmee sprint deze coupé in 3.8s naar 100 om te eindigen bij een top van 305 km/u.

Optisch werd de wagen opgeleukt met een spoiler op de koffer, specifieke striping, en hier en daar werden wat onderdelen in naakte carbon uitgevoerd. Ook lijkt de wagen de OLED achterlichten van de GTS te hebben overgeërfd. Slechts 1 kleur is beschikbaar: Alpine White.

Ook het interieur werd onder handen genomen, door onder andere carbon kuipzetels, bekleed met leder en alcantara, en een racy alcantara stuur met centerpoint te voorzien. Tevens is een bescheiden rolkooi ingebouwd.
De M4 Champion Edition werd ook een stuk lichter door het gebruik van CRFP ( Carbon Reïnforced Plastic ) voor de motorkap, diffusor, instrumentenpaneel en dak. De uitlaat is vervaardigd uit zeer licht titanium.
De keramische M-remmen zijn standaard, alsook een verstelbare ophanging.

Het spreekt voor zich dat dit één van de leukste M4’s is, misschien wel de ultieme M4. Maar al dat moois komt jammer genoeg met een stevig prijskaartje: 148.500 €. Toch maar doosparen tot aan DTM-titel 2018 ?

m4ce2   m4ce1   m4ce3