Honda Civic Type R 2017 onthuld !

Een beetje onverwacht maar Honda stelde vandaag op het salon van Parijs zijn nieuwe Honda Civic Type R voor. Een verademing tegenover de talloze teasers die Honda gedurende jaren op ons losliet voor de release van de huidige heetste Civic.

De nieuwe Honda Civic Type R komt er dus een pak sneller dan de huidige Type R. Er waren geruchten dat de nieuwe iteratie braver zou worden qua styling, om nog iets meer de focus te leggen op het rijden. Niets is minder waar: de 2017 versie wordt minstens even ruw als de huidige versie. De nieuwe wagen zal beschikken over een Aero pack dat volledig uit carbon bestaat, een ‘hood scoop’, en een trio uitlaten, zoals we dat op de Ferrari 458 Italia zagen.

Het bredere chassis van de nieuwe Civic en een verhoogde downforce, dankzij de nieuwe splitter en dubbele achterspoiler, zouden ervoor moeten zorgen dat de Civic de nieuwe benchmark in zijn klasse wordt. Uiteraard hoort daar een nieuw Ring Record bij!

Qua technische specificaties laat Honda nog niets los. Wel valt te verwachten dat de motor een evolutie wordt van de huidige motor, met dito vermogensboost. Een vermogen van om en bij de 340 pk valt te verwachten, als de Honda het de Ford Focus RS en andere hyperhatches lastig wil maken. Wel staat zo goed als vast dat de Civic een voortrekker zal blijven.

De productierijpe versie zal getoond worden op het salon van Geneve in maart en de snelle Japanner zal ook dat jaar nog te koop zijn.