Lexus LC500 Cabrio

Het is waarschijnlijk éen van meest exclusieve wagens op de Belgische markt. Nochtans klinkt het recept fantastisch. Een atmosferische 5.0 V8, een cabrio met een prachtig lijnenspel en piekfijne afwerking. Welkom in de Lexus LC500 Cabrio!

Eerder konden we al de hybride coupé versie van de LC500 testen en die viel – ondanks de gebreken – enorm in de smaak. Onbekend is in dit geval niet onbemind, want weinig auto’s hebben zoveel bekijks als deze LC500. En het mag dan ook nog een klein wonder heten dat deze auto überhaupt op de markt is in de huidige ecovriendelijke tijden waar de focus vooral op elektrificatie ligt. Een normverbruik van 12 liter per 100 km en een uitstoot van 262 gram, je houdt het bijna niet meer voor mogelijk.

Een hoogtechnlogisch wonder is de LC500 niet. Het infotainment systeem is klein en verouderd en de bediening van de meeste functies moeten gebeuren via een touchpad op de middenconsole. De opbouw van de schermen en menu’s is ook niet echt gebruiksvriendelijk te noemen. Dat vormt dus een beetje een moeilijke combinatie.

De LC500 heeft andere talenten. Een echte feelgood wagen, zeker met de kap omlaag zodat je goed de ronk van de schitterende V8 kan horen. Met 464 pk en 530 Nm op iets meer dan 2000 kg heb je een vlotte auto, maar geen supersporter. Het is ook helemaal niet de opzet van de wagen. Je kan er best wel deftig de bocht mee induiken maar naturel voelt het niet aan. De versnellingsbak met 10 verzetten helpt daar ook niet bij. Bij normaal dagelijks verkeer doet ‘ie echter prima zijn werk

Deze wagen koop je omdat je iets anders wil, iets anders dan de grijze (duitse) massa. Een droom om naar te kijken en in dit geval zeker ook om naar te luisteren.