Mercedes-AMG A35

In afwachting van de “full monty” A45 kan je reeds bij Mercedes de A35 bestellen. Het instapmodel bij AMG gaat de strijd aan met de Audi S3, VW Golf R en BMW M140i.

Motorisch vinden we geen ‘echt’ AMG blok, maar een opgewaardeerde versie uit de A250. Dat betekent een 2 liter turbo met een vermogen van 306 pk en 400 Nm koppel. De versnellingsbak is er eentje met een dubbele koppeling met specifiek AMG software en verhoudingen. De aandrijving gebeurt op de 4 wielen, maar met een duidelijke focus op de voorwielen. De A35 stuurt op basis van een aantal variabelen (stuurinput, gas, versnelling…) dan ook vermogen naar de achterwielen.

Qua rijden is het dan ook een beetje zoals we de vorige A45 reeds kenden. Het gaat allemaal vrij snel met een sprint van 0 naar 100 in 4,7 seconden, maar het gaat ook allemaal vrij steriel en zonder drama. De wagen stelt efficiëntie voorop en is dan ook quasi onmogelijk van de wijs te brengen in bochten. Het zorgt ervoor dat de A35 mensen zal teleurstellen die rijbeleving vooropstellen. Zoek je echter een een snelle daily met een sportieve touch, dan zal je deze baby AMG helemaal top vinden. Deel van die beleving is ook het kwalitatieve interieur dat een hele sprong vooruit is tegenover de vorige A klasse.

Kortom, de A35 is een prima plaats in te vertoeven maar we hopen toch dat de A45 het meer wilde karakter van een ‘echte’ AMG kan tonen. Prijzen voor de A35 AMG starten bij €52 000, ons exemplaar tikte uiteindelijk af bij een kleine €63 000.