Nieuw: Opel Corsa OPC

In de aanloop van het salon van Genève heeft Opel foto’s vrijgegeven van de nieuwe Opel Corsa. De nieuwste telg binnen het OPC gamma heeft opnieuw een 1.6 turbo onder de motorkop, die vanaf nu 207 pk produceert met een maximum koppel van 280 Nm bij overboost. Daarmee is hij iets krachtiger dan zijn grootste concurrenten: De VW Polo GTI, de Ford Fiësta ST en de Renault Clio RS.

Weg is de kenmerkende uitlaat in de vorm van een driehoek, in de plaats krijgen we een uitlaatpijp links en rechts die mooi zitten verwerkt in een diffusor. Daarnaast is er ook een breed bemeten luchthapper in de motorkap en een (optionele) achterspoiler, naast de klassieke verbredingen aan het koetswerk om de 17 inch velgen met 308 mm remschijven plaats te geven. Binnen houden een set sportieve Recaro stoelen je op je plaats tijdens het betere bochtenwerk.

Prestaties

Van 0 naar 100 duurt met de nieuwe Corsa OPC 6,8 tellen en hij blijft doortrekken tot zo’n 230 km/h. Technisch gezien is er weinig verandering tegenover de vorige generatie. Opel heeft wel een nieuwe versie van de elektronica voorzien, met ondermeer een ESP systeem dat volledig uitschakelbaar is en een verfijnde tractiecontrole. Daarnaast zijn er ook nieuwe dempers van Koni met FSD technologie (Frequency Selective Damping). Een mechanisch systeem dat zich aanpast aan de bewegingen van de auto, wat in de praktijk een goede mix moet opleveren tussen sportiviteit en comfort.

Wens je verder te gaan, dan kan je nog het Performance Package aanvinken tussen de opties. Dan krijg je 18″ velgen, grotere remmen van Brembo en een mechanisch sperdifferentieel. Wat ons betreft de eerste optie om aan te vinken… Tweede kwartaal van 2015 komt de Corsa OPC op de markt.