Nieuwe Toyota GR Supra

Na een hele hoop teasers en prototypes is hij er nu ook eindelijk officiëel… De nieuwe Toyota GR Supra die tot stand kwam in samenwerking met BMW. Onder de motorkap vinden we de vertrouwde 3 liter turbo met turbo van het Duitse merk. Die levert 340 pk en 500 Nm koppel op de achterwielen, identiek zoals bij de BMW Z4 M40i waarmee deze Toyota veel onderdelen deelt. De Toyota heeft echter wel kortere verhoudingen van de – automatische – versnellingsbak en een gewichtsvoordeel van 40 kilogram. Dat levert een sprint op van 4,3 seconden naar 100 km/h.

Toyota beschrijft de styling als “Modern Condensed Extreme”, wat kracht en wendbaarheid moet benadrukken maar ook moet laten terugdenken aan de klassieke sportwagens van het merk. De meningen zijn wat verdeeld over de looks, zeker na alle indrukwekkende prototypes die werden getoond. Maar al bij al kunnen we de auto wel smaken – het verdient sowieso lof dat een merk in de huidige tijden zich nog wil wagen aan een compacte sportwagen.

Binnen vinden we vooral het interieur van een BMW terug, met hier en daar wat Toyota accenten. De pook van de automaat, de middenconsole, het infotainmentsysteem… Het komt helemaal bekend voor. Of dat nu een goede of slechte zaak is, dat laten we in het midden.

To be continued…