Toyota GR 86

De opvolger van de Toyota GT 86 is bekend en gaat nu als GR 86 door het leven. Zo versterkt hij het GR gamma dat reeds bestaat uit de GR Yaris en GR Supra. Revolutie door de GR badge moet je echter niet verwachten want de specificaties zijn erg gelijkend op het huidige model. Het blijft een relatief kleine sportwagen met een gewicht van 1270 kg en een vermogen van ‘maar’ 235 pk.

De motor is een evolutie van het huidige blok dat in de Subaru BRZ wordt gebruikt en een cilinderinhoud heeft van 2387 cc. Het maximumvermogen is bereikt bij 7000 toeren per minuut wat betekent dat er nog steeds zal moeten gewerkt worden om er alles uit te kunnen halen. De opgegeven sprint van 0 naar 100 is 6,3 seconden.

Dat is allemaal echter nooit de sterkste kant geweest van de GT 86 maar wel het speelse rijkarakter in combinatie met een laag gewicht. Toyota is erin geslaagd 30kg te kunnen besparen door het gebruik van een aluminum dak en voorspatborden, lichtere stoelen en een lichtere uitlaat. Daarnaast is ook de torsiestijfheid met 50% verbeterd wat ook een positieve invloed zou moeten hebben op het rijgedrag. Voortaan krijgt de GR 86 ook 18 inch wielen mee met een bescheiden bandenbreedte van 215.