Volgende A45 AMG krijgt +400pk !

Als je dacht dat de pk-wedrace weldra ten einde was in Hothatchland heb je het even goed fout. Autocar UK sprak met Mercedes over de nieuwe A45 AMG, die gepland staat voor 2019, en dat wordt een serieus heet ijzer…

Mercedes liet verstaan dat de opvolger nog krachtiger wordt en het tot een dikke 400pk zal schoppen. Mede door het doorgedreven gebruik van aluminium en de herwerking van de huidige M133 AMG-motor hoopt AMG de kloof met zijn concurrenten groter te maken dan die vandaag al is.

AMG bevestigde dat door de herwerking van injectoren, nieuwe turbo’s en een verbeterd verbrandingsproces een specifiek vermogen van 200 pk/liter zeker haalbaar is, en dat is een winst van 20 pk tegenover de huidige mini-AMG.

De A45 AMG zou in 2019 ook een nieuwe 9-versnellings ‘dual clutch’ versnellingsbak krijgen.
De combinatie van dat alles zou ervoor zorgen dat de A45 AMG de obligatoire sprint naar 100 km/u onder de 4 seconden zou moeten kunnen klaren. Du jamais vu voor een hot hatch!

Het spreekt voor zich dat dit aandrijfgeheel ook zijn weg zal vinden naar de andere a-klasse varianten, zoals CLA, GLA en dergelijke.

We kijken alvast uit naar het antwoord van de concurrentie …